V IZVAJANJULjubljana /
Rezidenca Bežigrad

SPLOŠEN OPIS PROJEKTARezidenca Bežigrad

V mestni četrti Južni Bežigrad ob Samovi ulici v Ljubljani, bo zrasel nov vila blok. S prekrasnim razgledom na Kamniško Savinjske Alpe in s pogledom na kulturno dediščino Plečnikovega stadiona na eni strani, bo pogled na drugi strani orientiran proti mestnemu središču in zeleni oazi okoliških hiš.

Bližina centra mesta, obenem pa odmik od mestnega vrveža to lokacijo samo se poosebljajo in ji dajejo visoko kakovost življenja. Prebivalcem omogoča življenje brez avtomobila, cestna povezava Samova in Dunajska  pa omogoča hiter dostop  do AC ringa.

Zanimiva kombinacija vile meščanskega značaja  in objekta sodobne zasnove dajeta le-tej poseben pečat…

V njej bo 13 stanovanj z različnimi mikroambienti. Zaledje je mirno, vile v zelenju pa tvorijo sosedsko mejo. Veliki atriji pritličnih stanovanj, prostorne lože v 1. in 2. nadstropju in razkošne terase najvišje ležeče etaže omogočajo prijetno bivanje na prostem .

Tri stanovanja, ki se nahajajo znotraj oboda obstoječe vile, imajo meščanski značaj. Novogradnja znotraj obstoječega objekta nudi kvaliteto gradenj obeh obdobij- pridih meščanskega življenja 30-ih let prejšnjega stoletja v kombinaciji z udobjem, ki zagotavlja energetsko učinkovitost, pa tudi dostopnost stanovanj  v vseh etažah.

Lastniška parkirišča so prijazno umaknjena v dveh kletnih etažah objekta. Umeščenost objekta v severozahodnem delu parcele oblikuje odprt prostor – trg z drevesom. Zahodno in vzhodno od objekta se nahajata dve otroški igrišči, ki omogočata varno igro otrok v neposredni bližini doma.

Objekt bo s svojo sodobno zasnovo, energetskim standardom, elegantnim videzom, kakovostnimi materiali, dovršeno zasnovanimi stanovanji in mikroambienti  lahko vsakomur ponudil, odličen, varen in prijazen dom.

https://brilosa.si/wp-content/uploads/2022/10/3-2.jpg
https://brilosa.si/wp-content/uploads/2022/10/2-2-1.jpg
https://brilosa.si/wp-content/uploads/2022/10/1-1.jpg

KLASIFIKACIJAVila Blok

INVESTITORBRILOSA d.o.o.
ŠTEVILO STANOVANJ13

POSTOPEK GRADNJEZasnova Objekta

Nove grajene strukture se podrejajo in v vizualno ospredje postavljajo obod vile, ki v prostoru ostaja kot spomin na arhitekturo preteklega časa.

Trije zidovi do višine venca so predmet rekonstrukcije in v kar največji meri ohranjajo značilne fasadne gradnike – okenske in vratne odprtine z elementi opeke, fuge v ometu ter materialnost obstoječega. Stavbno pohištvo se zamenja z novim, ki bo izvedeno po vzoru starega.

Severni volumen je umeščen v gabarit nekdanje vile, od ohranjenega zidovja pa je dilatiran. V terasni etaži preseže venec ohranjene strukture, vendar ne preseže višinskega gabarita obstoječe šotoraste strehe. Z umikom proti jugu in opečno fasado terasna etaža aludira na obstoj nekdanje strehe.

Južni volumen je umaknjen v drugi plan zaznave mimoidočega. S svojo pojavnostjo nadaljuje zamisel fasadne površine v kombinaciji ometa, opeke in okenskih odprtin. Omet je uporabljen kot primarni material na glavnem elementu – mreži, v katero se razmestijo okna ter elementi opeke oz. drugega materiala v opečni barvi. Severna in vzhodna fasada objekta sta razmeroma zaprti in na ta način ustvarjata dialog s fasado nekdanje vile. Na zahodu in jugu se volumen razkroji na način, da mreža, ki sledi pozicijam okenskih odprtin obstoječe vile postane jasnejša. Več je transparentnih površin. Terasna etaža je bodisi opečnata bodisi ometana v enaki barvi, kot osnovni volumen vile.

Vezni člen med obema volumnoma je transparenten in nekoliko nižji. Tudi v tlorisu se tu zgodi zamik. V pritličju služi kot vhod, v nadstropjih pa kot povezovalni hodnik, na katerega se navezujeta stopnišče in dvigalo.

Etažnost obeh volumnov je različna. V severnem delu nadstropja sledijo zamisli fasade in tako ostajajo na podobnih višinah, kot v obstoječi vili – (PK) + VP+N+T. V južnem delu so etaže pozicionirane na novo, kar omogoča umestitev ene etaže več – (2K) + P+2N+T. Referenčni liniji za vzpostavitev višinskega rastra južnega objekta sta koti spodnjih robov okenskih odprtin v visokem pritličju in nadstropju obstoječe vile. Objekt je podkleten, garaža je predvidena v dveh podzemnih etažah.

RAZPORED STANOVANJUmestitev Programa

V gabaritu obstoječe vile so umeščena tri stanovanja, po eno na etažo. V 1. kleti se nahajajo shrambe za celoten objekt.

V južnem volumnu se nahaja 10 stanovanj. V pritličju in terasni etaži po dve, v nadstropjih pa po tri stanovanja. V pritličju se nahaja stanovanje, ki je dostopno gibalno oviranim osebam. Poleg dvigala za avtomobile ter neposredno ob vhodu se v pritličju objekta nahaja prostorna kolesarnica, ki je dostopna od zunaj.

V kleti se pod južnim volumnom nahajajo parkirna mesta za stanovalce, pod povezovalnim členom pa tehnični prostori. Garažna klet je dostopna z avtodvigalom.

OGREVANJE

Objekt se bo ogreval na plin, ki bo služil tudi za pripravo tople sanitarne vode. Predviden je centralni sistem s toplotnimi podpostajami v stanovanjih. Načrtovano je talno gretje prostorov. V kopalnicah so dodatno predvideni električni radiatorji – lestve.

PREZRAČEVANJE

Prezračevanje posameznih stanovanjskih enot se bo vršilo preko decentralnih naprav z rekuperacijo toplote. Za dodatno učinkovitost prezračevanja so predvideni stenski radialni ventilatorji vgrajeni v sanitarne prostore in kopalnice.

HLAJENJE

Za hlajenje je predvidena predinstalacija izoliranih bakrenih cevi in kabelske povezave za možnost naknadne vgradnje split klimatskih naprav. Notranje enote so predvidoma stenske izvedbe nameščene v hodnikih stanovanj. Zunanje enote so predvidene na strehi objekta.

STAVBNO POHIŠTVO

Okna v južnem delu ter v terasni etaži severnega dela objekta bodo kvalitetna PVC s termoizolacijsko troslojno zasteklitvijo. Parapetni zidci bodo višine 27 cm, varnost pred padcem v globino bo zagotovljena s steklenimi ograjami. Okna bodo senčena z zunanjimi vgradnimi ALU žaluzijami. Na terasah in ložah so predvidene večje drsne steklene stene.
V dveh stanovanjih severnega dela objekta bodo okna lesena, izdelana bodo po zgledu oken obstoječe vile. Zagotovljena bo energetska in zvočna učinkovitost. Parapeti bodo višine 100-110 cm. Steklene površine bodo senčene s screen roloji.

FASADA

Stanovanjski stolpnici bosta obdani v fasadni ovoj s sistemom z lepljenimi izolacijskimi ploščami iz mineralne steklene volne debeline 17 cm ter nanosoma osnovnega in zaključnega ometa. Terasne etaže in manjše intervencije v nižjih etažah bodo opečne.

TLAKI IN TALNE OBLOGE

Tlak stanovanj bo mikroarmiran plavajoči cementni estrih z vgrajenim razvodom talnega ogrevanja in robno dilatacijo, izveden nad toplotno izolacijskim slojem. Zaključna talna obloga v bivalnih prostorih stanovanj bo troslojni gotovi parket, v kopalnicah pa ratificirana talna keramika. Zaključna talna obloga lož stanovanj bodo lesene deske.

DOSTOPZunanja in prometna ureditev

Na parcelo se dostopa s severa, zahodno od obstoječe vile. Preko dvižne ploščadi na severozahodnem vogalu južnega volumna se prehaja v garažno klet. Priključevanje na lokalno glavno cesto se bo izvedlo preko poglobljenega robnika. Širina priključka bo znašala 3 m, zagotovljena bo preglednost priključevanja na javno cesto.

Dostopna pot se uporablja kot ‘shared space’, kjer ima prednost pešec. S tlakovanjem površine ter umestitvijo klopi ter drevesa na severozahodni vogal parcele se tu formira trg. Zahodni in vzhodni rob parcele sta zazelenjena. Na vzhodu in zahodu se umesti po eno otroško igrišče. Južni del je namenjen zelenim površinam in terasam v atrijih.

CONSTRUCTION PLANProject Development

2020

Phase 1

Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews. Iterative approaches to corporate strategy foster collaborative thinking to further.

https://brilosa.si/wp-content/uploads/2020/01/inner_timeline_01-768x430.jpg

Phase 2

Credibly innovate granular internal or “organic” sources whereas high standards in web-readiness. Energistically scale future-proof core competencies vis-a-vis.

https://brilosa.si/wp-content/uploads/2020/01/inner_timeline_02-768x430.jpg
[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

2021

Phase 3 and 4 are in development.

Podcasting operational change management inside of workflows to establish a framework. Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail. Keeping your eye on the ball while performing a deep dive on the start-up mentality.

The End

Synergistically evolve 2.0 technologies rather than just in time initiatives. Quickly deploy strategic networks with compelling e-business. Credibly pontificate highly efficient manufactured products and enabled data. Dynamically target high-payoff intellectual capital for customized technologies.

https://brilosa.si/wp-content/uploads/2020/01/inner_timeline_03-768x430.jpg
[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

STANOVANJASeznam Stanovanj

https://brilosa.si/wp-content/uploads/2022/10/cropped-znak_brilosa_19_poz1.png
Proletarska cesta 4, 1000 Ljubljana

APLIKACIJA BRILOSA VR:

POSLOVNE ENOTE
Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana (PE Situla)
SEDEŽ PODJETJA
Proletarska cesta 4, 1000 Ljubljana (sedež podjetja)
POSLOVNE ENOTE
Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana (PE Situla)
SEDEŽ PODJETJA
Proletarska cesta 4, 1000 Ljubljana (sedež podjetja)
https://brilosa.si/wp-content/uploads/2022/10/cropped-znak_brilosa_19_poz1.png
Proletarska cesta 4, 1000 Ljubljana

© 2022 BRILOSA d.o.o.. Vse pravice pridržane.

https://brilosa.si/wp-content/uploads/2022/10/cropped-znak_brilosa_19_poz1.png
Proletarska cesta 4, 1000 Ljubljana

Follow us:

INSTAGRAM
CALL US

© 2022 BRILOSA d.o.o.. Vse pravice pridržane.

© 2022 BRILOSA d.o.o.. Vse pravice pridržane.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, lahko shrani ali pridobi informacije v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj lahko nadzorujete svoje osebne nastavitve piškotkov.


Piškotki, ki so nujno potrebni za normalno delovanje spletne strani
  • wordpress_gdpr_cookies_declined
  • wordpress_gdpr_cookies_allowed
  • wordpress_gdpr_allowed_services

Zavračam vse storitve
Sprejemam vse storitve