REALIZIRANO IN PRODANOLjubljana /
Rezidenca Be┼żigrad

SPLO┼áEN OPIS PROJEKTARezidenca Be┼żigrad

V mestni ─Źetrti Ju┼żni Be┼żigrad ob Samovi ulici v Ljubljani, bo zrasel nov vila blok. S prekrasnim razgledom na Kamni┼íko Savinjske Alpe in s pogledom na kulturno dedi┼í─Źino Ple─Źnikovega stadiona na eni strani, bo pogled na drugi strani orientiran proti mestnemu sredi┼í─Źu in zeleni oazi okoli┼íkih hi┼í.

Bli┼żina centra mesta, obenem pa odmik od mestnega vrve┼ża to lokacijo samo se poosebljajo in ji dajejo visoko kakovost ┼żivljenja. Prebivalcem omogo─Źa ┼żivljenje brez avtomobila, cestna povezava Samova in Dunajska┬á pa omogo─Źa hiter dostop┬á do AC ringa.

Zanimiva kombinacija vile me┼í─Źanskega zna─Źaja┬á in objekta sodobne zasnove dajeta le-tej poseben pe─ŹatÔÇŽ

V njej bo 13 stanovanj z razli─Źnimi mikroambienti. Zaledje je mirno, vile v zelenju pa tvorijo sosedsko mejo. Veliki atriji pritli─Źnih stanovanj, prostorne lo┼że v 1. in 2. nadstropju in razko┼íne terase najvi┼íje le┼że─Źe eta┼że omogo─Źajo prijetno bivanje na prostem .

Tri stanovanja, ki se nahajajo znotraj oboda obstoje─Źe vile, imajo me┼í─Źanski zna─Źaj. Novogradnja znotraj obstoje─Źega objekta nudi kvaliteto gradenj obeh obdobij- pridih me┼í─Źanskega ┼żivljenja 30-ih let prej┼ínjega stoletja v kombinaciji z udobjem, ki zagotavlja energetsko u─Źinkovitost, pa tudi dostopnost stanovanj┬á v vseh eta┼żah.

Lastni┼íka parkiri┼í─Źa so prijazno umaknjena v dveh kletnih eta┼żah objekta. Ume┼í─Źenost objekta v severozahodnem delu parcele oblikuje odprt prostor ÔÇô trg z drevesom. Zahodno in vzhodno od objekta se nahajata dve otro┼íki igri┼í─Źi, ki omogo─Źata varno igro otrok v neposredni bli┼żini doma.

Objekt bo s svojo sodobno zasnovo, energetskim standardom, elegantnim videzom, kakovostnimi materiali, dovr┼íeno zasnovanimi stanovanji in mikroambienti┬á lahko vsakomur ponudil, odli─Źen, varen in prijazen dom.

https://brilosa.si/wp-content/uploads/2022/10/3-2.jpg
https://brilosa.si/wp-content/uploads/2022/10/2-2-1.jpg
https://brilosa.si/wp-content/uploads/2022/10/1-1.jpg

KLASIFIKACIJAVila Blok

INVESTITORBRILOSA d.o.o.
ŠTEVILO STANOVANJ13

POSTOPEK GRADNJEZasnova Objekta

 

 

Nove grajene strukture se podrejajo in v vizualno ospredje postavljajo obod vile, ki v prostoru ostaja kot spomin na arhitekturo preteklega ─Źasa.

Trije zidovi do vi┼íine venca so predmet rekonstrukcije in v kar najve─Źji meri ohranjajo zna─Źilne fasadne gradnike ÔÇô okenske in vratne odprtine z elementi opeke, fuge v ometu ter materialnost obstoje─Źega. Stavbno pohi┼ítvo se zamenja z novim, ki bo izvedeno po vzoru starega.

Severni volumen je ume┼í─Źen v gabarit nekdanje vile, od ohranjenega zidovja pa je dilatiran. V terasni eta┼żi prese┼że venec ohranjene strukture, vendar ne prese┼że vi┼íinskega gabarita obstoje─Źe ┼íotoraste strehe. Z umikom proti jugu in ope─Źno fasado terasna eta┼ża aludira na obstoj nekdanje strehe.

Ju┼żni volumen je umaknjen v drugi plan zaznave mimoido─Źega. S svojo pojavnostjo nadaljuje zamisel fasadne povr┼íine v kombinaciji ometa, opeke in okenskih odprtin. Omet je uporabljen kot primarni material na glavnem elementu ÔÇô mre┼żi, v katero se razmestijo okna ter elementi opeke oz. drugega materiala v ope─Źni barvi. Severna in vzhodna fasada objekta sta razmeroma zaprti in na ta na─Źin ustvarjata dialog s fasado nekdanje vile. Na zahodu in jugu se volumen razkroji na na─Źin, da mre┼ża, ki sledi pozicijam okenskih odprtin obstoje─Źe vile postane jasnej┼ía. Ve─Ź je transparentnih povr┼íin. Terasna eta┼ża je bodisi ope─Źnata bodisi ometana v enaki barvi, kot osnovni volumen vile.

Vezni ─Źlen med obema volumnoma je transparenten in nekoliko ni┼żji. Tudi v tlorisu se tu zgodi zamik. V pritli─Źju slu┼żi kot vhod, v nadstropjih pa kot povezovalni hodnik, na katerega se navezujeta stopni┼í─Źe in dvigalo.

Eta┼żnost obeh volumnov je razli─Źna. V severnem delu nadstropja sledijo zamisli fasade in tako ostajajo na podobnih vi┼íinah, kot v obstoje─Źi vili ÔÇô (PK) + VP+N+T. V ju┼żnem delu so eta┼że pozicionirane na novo, kar omogo─Źa umestitev ene eta┼że ve─Ź ÔÇô (2K) + P+2N+T. Referen─Źni liniji za vzpostavitev vi┼íinskega rastra ju┼żnega objekta sta koti spodnjih robov okenskih odprtin v visokem pritli─Źju in nadstropju obstoje─Źe vile. Objekt je podkleten, gara┼ża je predvidena v dveh podzemnih eta┼żah.

RAZPORED STANOVANJUmestitev Programa

V gabaritu obstoje─Źe vile so ume┼í─Źena tri stanovanja, po eno na eta┼żo. V 1. kleti se nahajajo shrambe za celoten objekt.

V ju┼żnem volumnu se nahaja 10 stanovanj. V pritli─Źju in terasni eta┼żi po dve, v nadstropjih pa po tri stanovanja. V pritli─Źju se nahaja stanovanje, ki je dostopno gibalno oviranim osebam. Poleg dvigala za avtomobile ter neposredno ob vhodu se v pritli─Źju objekta nahaja prostorna kolesarnica, ki je dostopna od zunaj.

V kleti se pod ju┼żnim volumnom nahajajo parkirna mesta za stanovalce, pod povezovalnim ─Źlenom pa tehni─Źni prostori. Gara┼żna klet je dostopna z avtodvigalom.

OGREVANJE

Objekt se bo ogreval na plin, ki bo slu┼żil tudi za pripravo tople sanitarne vode. Predviden je centralni sistem s toplotnimi podpostajami v stanovanjih. Na─Źrtovano je talno gretje prostorov. V kopalnicah so dodatno predvideni elektri─Źni radiatorji ÔÇô lestve.

PREZRA─îEVANJE

Prezra─Źevanje posameznih stanovanjskih enot se bo vr┼íilo preko decentralnih naprav z rekuperacijo toplote. Za dodatno u─Źinkovitost prezra─Źevanja so predvideni stenski radialni ventilatorji vgrajeni v sanitarne prostore in kopalnice.

HLAJENJE

Za hlajenje je predvidena predinstalacija izoliranih bakrenih cevi in kabelske povezave za mo┼żnost naknadne vgradnje split klimatskih naprav. Notranje enote so predvidoma stenske izvedbe name┼í─Źene v hodnikih stanovanj. Zunanje enote so predvidene na strehi objekta.

STAVBNO POHIŠTVO

Okna v ju┼żnem delu ter v terasni eta┼żi severnega dela objekta bodo kvalitetna PVC s termoizolacijsko troslojno zasteklitvijo. Parapetni zidci bodo vi┼íine 27 cm, varnost pred padcem v globino bo zagotovljena s steklenimi ograjami. Okna bodo sen─Źena z zunanjimi vgradnimi ALU ┼żaluzijami. Na terasah in lo┼żah so predvidene ve─Źje drsne steklene stene.
V dveh stanovanjih severnega dela objekta bodo okna lesena, izdelana bodo po zgledu oken obstoje─Źe vile. Zagotovljena bo energetska in zvo─Źna u─Źinkovitost. Parapeti bodo vi┼íine 100-110 cm. Steklene povr┼íine bodo sen─Źene s screen roloji.

FASADA

Stanovanjski stolpnici bosta obdani v fasadni ovoj s sistemom z lepljenimi izolacijskimi plo┼í─Źami iz mineralne steklene volne debeline 17 cm ter nanosoma osnovnega in zaklju─Źnega ometa. Terasne eta┼że in manj┼íe intervencije v ni┼żjih eta┼żah bodo ope─Źne.

TLAKI IN TALNE OBLOGE

Tlak stanovanj bo mikroarmiran plavajo─Źi cementni estrih z vgrajenim razvodom talnega ogrevanja in robno dilatacijo, izveden nad toplotno izolacijskim slojem. Zaklju─Źna talna obloga v bivalnih prostorih stanovanj bo troslojni gotovi parket, v kopalnicah pa ratificirana talna keramika. Zaklju─Źna talna obloga lo┼ż stanovanj bodo lesene deske.

DOSTOPZunanja in prometna ureditev

Na parcelo se dostopa s severa, zahodno od obstoje─Źe vile. Preko dvi┼żne plo┼í─Źadi na severozahodnem vogalu ju┼żnega volumna se prehaja v gara┼żno klet. Priklju─Źevanje na lokalno glavno cesto se bo izvedlo preko poglobljenega robnika. ┼áirina priklju─Źka bo zna┼íala 3 m, zagotovljena bo preglednost priklju─Źevanja na javno cesto.

Dostopna pot se uporablja kot ‘shared space’, kjer ima prednost pe┼íec. S tlakovanjem povr┼íine ter umestitvijo klopi ter drevesa na severozahodni vogal parcele se tu formira trg. Zahodni in vzhodni rob parcele sta zazelenjena. Na vzhodu in zahodu se umesti po eno otro┼íko igri┼í─Źe. Ju┼żni del je namenjen zelenim povr┼íinam in terasam v atrijih.

CONSTRUCTION PLANProject Development

2020

Phase 1

Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews. Iterative approaches to corporate strategy foster collaborative thinking to further.

https://brilosa.si/wp-content/uploads/2020/01/inner_timeline_01-768x430.jpg

Phase 2

Credibly innovate granular internal or “organic” sources whereas high standards in web-readiness. Energistically scale future-proof core competencies vis-a-vis.

https://brilosa.si/wp-content/uploads/2020/01/inner_timeline_02-768x430.jpg
[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

2021

Phase 3 and 4 are in development.

Podcasting operational change management inside of workflows to establish a framework. Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail. Keeping your eye on the ball while performing a deep dive on the start-up mentality.

The End

Synergistically evolve 2.0 technologies rather than just in time initiatives. Quickly deploy strategic networks with compelling e-business. Credibly pontificate highly efficient manufactured products and enabled data. Dynamically target high-payoff intellectual capital for customized technologies.

https://brilosa.si/wp-content/uploads/2020/01/inner_timeline_03-768x430.jpg
[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

STANOVANJASeznam Stanovanj

https://brilosa.si/wp-content/uploads/2022/10/cropped-znak_brilosa_19_poz1.png
Proletarska cesta 4, 1000 Ljubljana

APLIKACIJA BRILOSA VR:

https://brilosa.si/wp-content/uploads/2024/07/bonitet.png
POSLOVNE ENOTE
Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana (PE Situla)
SEDE┼Ż PODJETJA
Proletarska cesta 4, 1000 Ljubljana (sede┼ż podjetja)

┬ę 2024 BRILOSA d.o.o.. Vse pravice pridr┼żane.

Close Popup

Na na┼íi stran uporabljamo pi┼íkotke za pravilno delovanje strani in bele┼żenje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo pi┼íkotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Ko obi┼í─Źete katero koli spletno mesto, lahko shrani ali pridobi informacije v va┼íem brskalniku, ve─Źinoma v obliki pi┼íkotkov. Tukaj lahko nadzorujete svoje osebne nastavitve pi┼íkotkov.


Obvezni piškotki
Piškotki, ki so nujno potrebni za normalno delovanje spletne strani
  • wordpress_gdpr_cookies_declined
  • wordpress_gdpr_cookies_allowed
  • wordpress_gdpr_allowed_services

Zavra─Źam vse storitve
SHRANI
Sprejemam vse storitve